Hösten den bästa av alla

Man skall inte längta så mycket till något då man tappar nuet. För var dag har nog a sin egen plåga, sa man förr. Nu är den i alla fall här, den vackraste och bästa av årstider, hösten. Den svala höga krispiga luften, bristen på insekter och skogen fylld med skafferiets nödvändigheter. Nu gäller det att se till så ladorna är fyllda inför den långa vintern, då djuren inte kan hitta sin egen mat. Höt på logen, höseligabalarna på åkern, kraftfodret i foderrummet och spånbalarna på plats. Oss kommer det inte att gå någon nöd på. Källaren fylld med marmelader och olika syltsorter. Så i värsta fall kan vi leva på havregrynsgröt och sylt. smile

Simona har varit på kvalitetsbedömning med Cilla och fick fina vitsord av domarna. Hon fick 74%, och klass 1. Fick 7.5.7,5 i hoppning,7.7,5.7,5 exteriört och 7.7.7,5.7,5 gångarter. Vi är mycket nöjda.

Maxine håller på att lägga sten utanför stallet. Blir fantastiskt fint. 

Helene har börjat arbeta på Kilafors skola som springvikarie. Har nu fåt ett fast vik en månad i syslöjd. Fantastiskt roligt. 

Vi väntar in två nya hästar, Melvin och Nisse. Vällkommen Ann-Sofie med hästar. Det kommer alltså vara fullt i stallet i vinter, skoj. På fredag blir det till att bygga hagar, så att alla får plats. Hitintills har jag ju haft storflock, men för säkerhets skull delar jag stona och valckerna till o börja med nu. 

Hagar till hingstpojkarna skall också byggas inför avskiljning, men det är inte lika bråttom. Beställt 2 meters metallstolp av Martin. 

Fåren skall klippas o stallas in.

Vi har haft en fantastiskt trevlig sommarfest med gäster från när o fjärran. 

 

12 Nov 2016