Information Pa Svenska

Knubbens Gård mitt i Hälsingland

Välkommen till oss på Knubbens Gård, vi hoppas att du kommer att trivas hos oss. Nedan finner du lite tips om det vi tror att du kan ha användning för. Bläddra gärna i broschyrerna som finns. Än en gång Välkomna!!

Laga mat:

Laga mat Allt skall finnas i köksskåp för matlagning, saknar du något, knacka på så löser vi det. Ni kan antingen äta i allrummet men ni är också välkomna ut på gården i sittgrupperna som finns där. Där finns även en grill. Sopor: Under diskbänken är hink och soppåsar. Ni lägger påsarna i den gröna tunnan på gården (den står vid parkeringen). Det komposterbara (matavfall, hushållspapper mm) kan ni lägga i den bruna papperspåsen och sedan slänga i den bruna tunnan som står bredvid den gröna. Vill ni inte panta era burkar och flaskor, ställ dom i en kasse vid dörren när ni åker, så hjälper vi er med det. Tvätta kläder: I sadelkammaren finns en stor tvättmaskin för hästgrejer, den använder ni om ni vill. Vrid vredet till 40 eller 60 grader, tryck in vita knappen så snurrar maskinen igång. Har ni något som behöver en tvättmaskin för människor så knacka på så löser vi det. Rökning: Är absolut förbjudet överallt utom vid sittgruppen mitt på gården. Där finns också ett askfat som skall användas. Mycket stor brandfara på en gård. Mataffär: Åk in till Bollnäs, på vänster sida finns Willys. Coop ligger på vänster sida när du lämnar Bollnäs norrut, där ligger också Biltema, Rusta, Elgiganten och Jysk. Om du åker andra hållet, söderut kommer du till Kilafors, där finns både Ica och Coop. Systembolaget: Mitt i centrala Bollnäs ligger systembolaget. I Sverige säljs bara alkoholhaltiga drycker på systembolaget, eller på restauranger med tillstånd.  Fiskeaffär: Har du slängt bort alla drag och behöver komplettera, i Bollnäs på Nygatan 6 finns en affär som har det mesta du behöver. Telefonnummer dit är 0278-358 30. Fiskekort: Köps enklast via nätet på http://www.bollnasfvf.se/text1_10.html Båt: Vi har två små plastekor och en kanot. Till ekorna finns det elektriska motorer. Vill ni hyra en båt kostar det 200 kr/dag. Golfbana: Vackra Hårga Golfbana ligger endast 10 minuter bort med bil. Åk söderut, sväng vänster i Hå vid skylten Markmyra, följ vägen genom skogen. När du kommer fram till några hus på så skall du strax svänga höger. Följ vägen till Y-kors håll höger och strax har du golfbanan, parkering på vänster sida. http://www.bollnasgk.com/ Restauranger: Vill ni äta ute någon dag så finns det flera restauranger i Bollnäs och i Kilafors. På Mobackes trädgårdsanläggning finns det mycket trivsamma Lilla K, där kan du äta lunch och fika dom har även evenemang ibland. Vill du äta grekisk/turkisk mat rekommenderar jag Izolis, ligger vid järnvägsstationen. Esa Sushi finns i Bollnäs, i korsningen vid Systemet hittar du den. Pizzerior finns flera och naturligtvis fler restauranger, kolla in Google. www.lillak.com www.izolis.se Aktiviteter: Finns massor att göra i Bollnäs med omnejd. Bläddra i broschyrerna för att se vad som är aktuellt. I Orbaden 30 km norr om Bollnäs finns en äventyrspark, passar både vuxna och barn. http://orbadenzipclimb.se

Cyklar: Kolla med oss. Sevärt: Runt Bollnäs finns massor av sevärdheter, bläddra i broschyrerna för att hitta det ni vill se. Bland annat världsarvsgårdar.

Badplatser Det finns en nära badplats med brygga strax nedanför gården. Där det går att svalka av sig. Bada inte i vassen, där kan finnas vattenloppor som inte är roliga att bli ’bitna’ av.

Hällbobadet, åk söderut någon km sväng vänster mot Annefors, så ligger det en badplats där på vänster sida, parkera vid kapellet. Där finns omklädningsrum, toaletter och bryggor. Liten insjö, Skidtjärn. Väldigt mysigt. Långnäs, åk norrut och in till stan, följ sedan skyltar mot Långnäs. Stor fin badplats vid Ljusnan. Långgrunt och mycket barnvänligt. Brukar finnas fika att köpa, toaletter Prästnäset, åk norrut mot stan, efter att du svängt höger mot Bollnäs i stället för vänster mot Annefors, är det bara cirka 500 meter, strax före bron svänger du vänster och följer skyltarna. Fika omklädningsrum och toaletter. Bryggor. Brukar vara mycket familjer med småbarn. Karlslundsbadet, för dig som vill ha hopptorn finns detta bad i centrala Bollnäs. Mycket populärt bland ungdomar, kanske inte så familjevänligt. Omklädningsrum och kiosk (Lidl på gångavstånd  ) Badet är ett EU-bad. Skajet, åk norrut mot Bollnäs, men sväng mot Annefors i stället för Bollnäs. Kör 800-900 meter sväng vänster vid skylt badplats. Omklädningsrum toaletter och bryggor. Är samma sjö som nere vid vår strand men i andra änden. Så dit går det att åka båt.

Hunden: Är väldigt välkommen till oss, men den får inte ligga i sängarna eller i sofforna . Den får vara lös om den är vänlig, men var försiktig så den inte springer in till hästarna och blir sparkad. Dom unga hästarna kan leka lite hårdhänt. Hästarna: På gården föder vi upp och utbildar svenska halvblodshästar numera kallade för SWB (Swedish warmblood). Prata med oss om ni vill titta närmare.

Saknar du något: Knacka på.

Stefan 070-5852584 Helene 070-8315445 www.knubbensgård.se Wifi: helpfulcar178 E-mail: [javascript protected email address] Knubbens Gård Herte 8614, 821 92 Bollnäs